niedziela, 20 listopada 2016

Prosty, szybki przepis na chlebek bananowy.

Uwielbiam jeść owsiankę z bananami na śniadanie, jednak czasem potrzebuję odmiany. Chlebek bananowy to idealne rozwiązanie. Można go jeść z owocami, dżemem czy masłem orzechowym. Jeżeli nie lubicie dodatków to sam, będzie równie pyszny.
Do przygotowania chlebka potrzebujemy:
  • dojrzałe banany - 3szt
  • 1/3 szklanki oleju rzepakowego
  • 1/2 szklanki cukru
  • jajo - 1 szt
  • cukier wanilinowy - 1 łyżka
  • soda - 1 łyżeczka
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1/2 szklanki płatków owsianych
  • 1/3 szklanki wiórków kokosowych 



 Sposób przygotowania:
  • Banany rozgnieć (np. widelcem), wymieszaj z olejem, jajem, cukrem oraz cukrem wanilinowym.
 
  • Dodaj pozostałe składniki - mąkę, wiórki kokosowe, płatki owsiane, sodę, sól i wymieszaj.

  •  Ciasto przelej do feremki wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 55 minut w temperaturze 180°.
Smacznego :)


Obserwujcie mnie na:
Instagram: rysia.celebryt
Snapchat: rysiacelebryt
Youtube: Mój kanał
                                      Facebook: https://www.facebook.com/rysiacelebryt/

7 komentarzy:

  1. Wow!!Ale super przepis!!Jutro drukuje i na pewno wypróbuje!!:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jest bardzo prosty, więc na pewno Ci wyjdzie :-D

    OdpowiedzUsuń
  3. Jest bardzo prosty, więc na pewno Ci wyjdzie :-D

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo super sprawa, mój mężczyzna nie chce jeść chleba bo niezdrowy, więc może taks alternatywa go zadowoli :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pewnie, mąkę możesz zastąpić większą ilością płatków owsianych ;-)

      Usuń
  5. Ciekawy pomysł! zastanawiam się tylko nad ilością kalorii??? :) Dzięki i pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hm... tego nie wiem ale myślę, że można w internecie znaleźć kalkulator kaloryczny. Zawsze można też zamienić cukier na coś innego. Możliwości jest mnóstwo ;-)

      Usuń